Vabatahtlikud koristasid metsast 92 tonni prügi 03.10

MTÜ Timur ja RMK ühistöös korraldatava metsakoristuskampaania “Mets puhtaks!” käigus koristasid 1100 vabatahtlikku üle Eesti metsadest 92 tonni prügi.

“Teeb rõõmu, et prügi hulk metsades on hakanud vähenema,” arvas kampaania RMK  poolne koordinaator, metsamajanduse keskkonnajuht Toomas Väät. “Ilmselt saab selle panna keskkonnateadlikkuse kasvu arvele ja tõenäoliselt on oma mõju avaldanud ka kohustuslik prügiveolepingute sõlmimine.”

Tundub siiski, et kohustuslik prügiveolepingute sõlmimine veel suuremate asumite ümbruses ei mõju - Tallinna ümbrust haldavas Viimsi metskonnas korjati prügi kokku 50 tonni ehk üle poole tänavusest kogusest.

Huvitavamatest leidudest võiks nimetada korralikult kilekottidesse pakitud komposti ja viit tonni kilesse pakitud rediseid, mis leiti Tallinna lähistelt. “Kui need oleksid olnud lahtisel kujul, poleks need loodusele olulisi probleeme tekitanud. Aga väga raske on mõista, miks oli vaja looduses lagunevad jäätmed enne metsa viimist kilesse pakkida,” ütles Toomas Väät.

Traditsiooniliselt leiti kõige rohkem joogitaarat ja autokumme. Suur oli ka kodutehnika (pliidid, külmkapid) osakaal.  Märkimisväärses koguses leiti mobiiltelefone. Muuhulgas tuli metsa alt välja ka töökorras seinakell, mis leidmise hetkelgi aega näitas.

Kampaania “Mets puhtaks!” toimus tänavu viiendat korda. “Kindlasti jätkame sellega ka edaspidi,” ütles MTÜ Timur projektijuht Helvin Kaljula.

Lisainfo:
Helvin Kaljula,
MTÜ Timur projektijuht
tel 566 54 319
www.timur.ee

Toomas Väät,
RMK metsamajanduse keskkonnajuht
tel 520 5734