Metsaistutustalgutele on registreerunud juba üle 5000 inimese 22.03

Nädala ajaga pani end üleriigilistele metsaistutustalgutele kirja rohkem kui 5000 vabatahtlikku, tänaseks on kõik istutuskohad täis Harjumaal, Läänemaal, Raplamaal, Võrumaal, Tartumaal ja Jõgevamaal.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi ütles, et huvi talgutel osalemise vastu on suur. “Suuremate linnade ümbruses olevad istutuskohad said soovijatest täis üle ootuste ruttu,” lausus Kaubi. “Seetõttu otsustasime väiksema asustustihedusega kohtades talgute algusaega lükata pisut hilisemaks, et ka kaugemalt tulijad nendesse kohtadesse tulla võiksid.”

Metsaistutustalgutele saavad vabatahtlikud end kirja panna 15. aprillini või kuni kohti jätkub. Registreeruda saab RMK koduleheküljel aadressil www.rmk.ee. Ajavahemikus 1.-16. maini toimuvatel talgutel istutavad 10 000 laulu- ja tantsupeolist koos 10 000 vabatahtlikuga Eesti metsadesse miljon puud. Talgute jaoks on istutamiseks valitud lanke nii era- kui riigimetsas, kõigis maakondades kokku 626 hektaril. Istutatakse peamiselt 4-aastaseid kuusetaimi, aga ka 1-2-aastaseid männi- ja kasetaimi.

Eesti on metsarikas maa, mille pindalast ligi pool on kaetud metsaga. Metsatalgute käigus soovivad metsaomanikud ning laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega anda oma panuse Eesti loodusliku elukeskkonna säilimisele. Ühtlasi kannavad talgud ka tantsu- ja laulupeoliste sõnumit selle kohta, et tänavuse tantsupeo läbiv teema on “Las jääda ükski mets”. Ühise metsaistutamisega tähistatakse ka Eesti astumist Euroopa Liitu 1. mail. “Inimene, kes on oma kätega puu istutanud, hoiab metsa ja seeläbi meie elukeskkonda ka tulevikus,” põhjendas talgute toimumist Ulvar Kaubi.


Lisainfo:
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht
tel 628 1521, 513 7042
e-post ulvar.kaubi@rmk.ee
www.rmk.ee

Ilmar Moss, Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus
tel 502 3032
e-post ilmar.moss@kul.ee
www.laulupidu.ee