Veel viimaseid päevi on võimalik registreeruda metsaistutustalgutele 12.04

Kuni neljapäevani, 15. aprillini on RMK koduleheküljel aadressil www.rmk.ee võimalik registreeruda kolme nädala pärast algavatele metsaistutustalgutele. Tänaseks on end kirja pannud 7500 vabatahtlikku ning 12 000 laulu- ja tantsupeolist, kokku istutatakse miljon puud.

Registreerumine mai esimestel nädalatel toimuvatele metsaistutustalgutele on RMK metsamajanduse turundusjuhi Ulvar Kaubi sõnul läinud väga hästi. “Mitmes maakonnas ei leidu enam vabu kohti, registreeruda saab siiski veel metsa istutamiseks Pärnu, Viljandi, Valga, Põlva, Järva, Ida-Viru, Lääne, Saare ja Hiiu maakonnas,” ütles ta. Hetkel on vabu kohti üle Eesti ligi 1700, põhiliselt on täitmata metsaistutamise ajad nädala sees.

Talgute jaoks on istutamiseks valitud lanke nii era- kui riigimetsas, kõigis maakondades kokku 626 hektaril. Istutatakse peamiselt nelja-aastaseid kuusetaimi, aga ka männi- ja kasetaimi. “Kui pärast registreerimistähtaja lõppu peaks jääma veel vabu kohti, siis istutamata ükski puu ei jää, need pannakse mulda RMK töötajate poolt,” lausus Ulvar Kaubi.

1.-16. maini kestvatel talgutel istutavad laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega Eesti metsadesse miljon puud. Metsaistutamisega rõhutatakse metsade tähtsust eestlaste jaoks, ühtlasi on see ka tantsu- ja laulupeoliste sõnum selle kohta, et tänavuaastase peo läbiv teema on “Las jääda ükski mets”. Ühisaktsioon tähistab ka Eesti astumist Euroopa Liitu.


Lisainfo:
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht
tel 628 1521, 513 7042
e-post ulvar.kaubi@rmk.ee