RMK saab rahvusvahelised sertifikaadid 12.03

Täna antakse RMK-le pidulikult üle sertifikaadid, mis aitavad Eesti riigimetsast raiutud puitu välismaal paremini müüa ning tõendavad meie riigimetsade säästlikku ja keskkonnasõbralikku majandamist vastavalt rahvusvahelistele nõuetele.

Kell 10 hotelli Olümpia konverentsikeskuses algaval üritusel annab rahvusvahelise metsandusorganisatsiooni SmartWood direktor Robert Beer RMK peadirektor Andres Onemarile üle säästva metsanduse FSC sertifikaadi ning sertifitseerimisfirma Bureau Veritas Soome ja Balti riikide direktor Curt-Olof Eklund keskkonnajuhtimissüsteemi ISO 14001 sertifikaadi.

"See on tähtis rahvusvaheline tunnustus mitte ainult meie organisatsioonile, vaid Eesti metsamajandamisele tervikuna. Sertifikaadid näitavad, et Eesti riik hoolib oma metsast, kasutab seda säästlikult ning arvestab keskkonnaga," ütles RMK peadirektor Andres Onemar. "Vastutasuks saab Eesti puitu välismaal paremini müüa, aga samuti teadmise, et meie metsade rikkus säilib looduslikuna ka tulevaste põlvede jaoks," lisas Onemar.

Lisainfo:

Olev Lillemets
RMK keskkonnajuht
telefon (0) 628 1556, 050 41 344

Tavo Uuetalu
RMK metsamajanduse direktor
telefon (0) 628 1586, 050 45 069