Vereta jahi saagiks olid sajad loomapildid 21.05

Nädalavahetusel Väätsa riigijahipiirkonnas iga-aastast loomafotovõistlust Vereta jahti pidanud loodusfotograafid kohtasid metsas kümneid loomaliike ning said saagiks sadu kaadreid loomadest, lindudest ja putukatest.

Loomafotovõistlus oli korraldatud täpselt nagu päris jaht, vaid püsside asemel olid fotoaparaadid. Vereta jahil osales 18 Eesti paremat loodusfotograafi, kellest igaühel oli pildistamiseks kasutada 3 rulli filmi. Peaaegu kõik võistlejad said saagiks ka fotosid sokust, kes oli tänavuse Vereta jahi saagiloom. Kelle trofeed on kõige uhkemad, selgub 30. mail Eesti Loodusmuuseumis, kus avatakse näitus Vereta jahi 50 parema tööga.

Vereta jahil peeti ka arvestust nähtud-kuuldud liikidest, kokku registreeriti 88 linnuliike, 12 loomaliiki ja 20 liiki putukaid. Haruldastest liikidest nähti näiteks must-toonekurge, keda on Eestis kokku vaid kuni paarsada haudepaari. Loomadest kohtasid fotojahimehed aga lisaks inimese silma harva jäävale hundile veel metskitse, metssiga, põtra, kobrast, kährikut, rebast, minki, oravat, hall- ja valgejänest ning rabakonna ja rohukonna.

Vereta jahti korraldatakse Väätsa riigijahipiirkonnas juba alates 1997. aastast. Loomafotovõistluse korraldaja on riigimetsa majandaja RMK, kelle professionaalsed jäägrid loodusfotograafe juhendavad ning jahipaikadesse viivad.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on ülesandeks tagada igaühe­õiguse­ga seotud metsakasutus.

Lisainfo:

Hannes Rei, RMK puhkemajanduse direktor, telefon 050 31 005
Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog, telefon 050 67 488