RMK korraldab koostöös suusaliiduga Euroopa metsameeste meistrivõistlused suusatamises 11.10

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Eesti Suusaliit allkirjastavad täna koostöölepingu, mille kohaselt aitab suusaliit korraldada veebruaris Otepääl peetavaid 33. Euroopa metsandustöötajate meistrivõistlusi suusatamises.

RMK peadirektori Andres Onemari ja Eesti Suusaliidu presidendi Toomas Savi poolt täna õhtul allkirjastatav koostööleping näeb lisaks poolte koostööle metsanduse ja suusaspordi propageerimisel ka suusaliidu poolse abi Euroopa metsandustöötajate meistrivõistluste tehnilisel korraldamisel. Lepingu maht on 440 000 krooni.

Euroopa metsandustöötajad korraldavad meistrivõistlusi suusatamises igal aastal ühe Euroopa riigi suusakeskuses. Nii on võistlused toimunud näiteks Norras Lillehammeris ning 2002. aastal toimuvad need Austrias Ramsaus. Sel talvel on võistluste korraldamine usaldatud Eestile ning meistrivõistlused toimuvad 12.-18. veebruarini 2001 Otepääl RMK korraldusel.

Eestis toimuvatele võistlustele on oodata üle tuhande metsamehe rohkem kui 20 Euroopa riigist. Lisaks võistlustele on ürituse programmis Eesti metsanduse tutvustamine külalistele, ekskursioonid Lõuna-Eestis ning meelelahutusprogramm.

Esimest korda peeti Euroopa metsandustöötajate meistrivõistlused suusatamises juba 1968. aastal Saksamaal. Eestlased on võistlustel osalenud alates 1991. aastast ning püsinud riikide arvestuses pidevalt tugevamate seas.

Riigimetsa Majandamise Keskus on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus. Möödunud aastal oli RMK käive 745,1 miljonit krooni ja kasum 24,2 miljonit krooni. Metsatuluna riigieelarvesse maksis RMK 149,3 miljonit krooni.

Täiendav info:

Olavi Paide
avalike suhete juht
Tel: (0) 628 1551
olavi@riigimets.ee