RMK vähendab oluliselt autoparki ja müüb oksjonitel üle 200 sõiduki 23.10

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) vähendab kolmandiku võrra senist autoparki ning müüb avalikul enampakkumisel osta.ee keskkonnas üle 200 kasutatud sõiduki. Lisaks sõiduautodele tuleb müüki ka erinevat kasutatud metsatehnikat.

RMK sõidukipark väheneb võrreldes senise 650-ga ligikaudu kolmandiku võrra. „Paarisajast autost loobumine on osa ümberkorraldustest, mis muudab RMK tegevuse Eesti riigi metsade haldamisel efektiivsemaks,“ kommenteeris RMK juhatuse esimees Aigar Kallas ning kinnitas, et müüki pandavate autode asemele uusi soetada ei ole plaanis. Samuti kinnitas Aigar Kallas, et ükski oluline ametisõit autode arvu vähenemise tõttu tulevikus tegemata ei jää.

Oksjonid viiakse läbi elektroonilises ostukeskkonnas www.osta.ee. Enampakkumiste esimene voor algas täna, 23. oktoobril kell 13 ning pakkumiste tähtaeg on 6. november 2008 kell 15. Järgnevad enampakkumised toimuvad novembris ja detsembris. Info sõidukitega tutvumise võimaluste kohta on avaldatud www.osta.ee keskkonnas iga müügiobjekti juures.

Müüdavatest autodest umbes pooled on Lada Nivad alghinnaga alates 1000 kroonist ja Suzuki Jimnyd alghinnaga alates 3000 kroonist. Autode keskmine läbisõit ületab 100 000 km ja vanus 5 aastat. Lisaks sõiduautodele tuleb enampakkumisele ka erinevaid maastureid ja traktoreid koos metsaveokärudega. „Pakutavate sõidukite ja muu tehnika seisukord on väga erinev, mistõttu soovitame ostuhuvilistel kindlasti eelnevalt kaubaga tutvuda,“ selgitas RMKs sõidukite oksjoni eest vastutav Jaan Schults. Tema sõnul ei rahulda müüja võimalikke tehingujärgseid pretensioone ostetud kauba osas.

Iga müüdava sõiduki enampakkumisel osalemise tasuks on 1% alghinnast, kuid mitte vähem kui 100 krooni ja tagatisraha 10% alghinnast.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.

Lisainfo:
Jaan Schults
RMK metsamajandusosakonna IT-juht
Telefon 676 7523, 528 2363
e-post jaan.schults@rmk.ee
www.rmk.ee