RMK matkapäev Harjumaal, Pärnumaal ja Valgamaal 27.06

Laupäeval, 6. juulil korraldab RMK tasuta matkapäeva Tsitres Harjumaal, Soontagana maalinnas Pärnumaal ja Tahevas Valgamaal.

"RMK üks eesmärke on rahvale looduses liikumise võimaluste tutvustamine ning loodusesse säästliku suhtumise kujundamine, selleks korraldame muuhulgas juba neljandat korda Hiiesti matkapäevi, mis on kõigile huvilistele tasuta," ütles RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo.

Matka- ja loodusesõbrad saavad Tsitres matkajuhtide eestvedamisel ja ka iseseisvalt seigelda Juminda poolsaare kultuuriloolistel radadel ning muuhulgas käia ka Viru rabas. Matkapäev avatakse kell 11 Tsitre mõisapargis. Matkata saab jalgsi ja jalgrattaga.

Soontagana matkapäeval leiab ajaloolise hõnguga tegevust Soontagana rabasaarel, toimuvad matkad Avaste looduskaitsealale, Nedremaa puisniidule, muistsesse Kurese külla ning Junnumaale. Matkapäev avatakse kell 11 maalinna peaplatsil. Matkata saab jalgsi ja jalgrattaga.

Taheva matkapäeval on võimalik matkata kanuudega Mustjõel ja Koival, jalgratastega Taheva kaunites männikutes ning jalgsi Koiva puisniidul. Matkapäeva avamine toimub kell 10.30 Tellingumäel Mustjõe kaldal. Kanuumatkast osavõtt maksab 150 krooni inimene, kanuud on kohapeal olemas, kuid jalgratas tuleb igal matkajal endal kaasa võtta.

Matkapäevad lõpetavad õhtused simmanid ning soovijatel on võimalus jääda telkima. Terve päeva on avatud söögikohad ning matkapäevad on kõikidele huvilistele tasuta. Ekskursioonidele, matkadele ja retkedele on soovitav matkapäeva alguses ennast registreerida.

RMK alustas Hiiesti matkapäevade korraldamisega 1999. aastal, kui matkapäevad peeti Põlvamaal Kiidjärvel. Matkapäevad on toimunud ka Peipsi ääres Kauksis ja Läänemaal Nõval.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus.

Lisainfo:

  • Marge Rammo, RMK loodushoiu osakonna juhataja, telefonid (0) 628 1530, 051 37 035
  • Jaanus Käärma, RMK loodushoiu spetsialist ja Tsitre matkapäeva korraldusmeeskonna juht, telefon 051 39 648
  • Marju Paas, RMK loodushoiu spetsialist ja Soontagana matkapäeva korraldusmeeskonna juht, telefon 051 46 617
  • Tõnu Must, RMK loodushoiu osakonna projektijuht ja Taheva matkapäeva korraldusmeeskonna juht, telefon 050 45 002