Euroopa metsandustöötajate meistrivõistlused orienteerumises 16.07

17-20. juulini toimuvad Pärnumaal, Jõulumäel Euroopa metsandustöötajate 14. orienteerumise meistrivõistlused. Kohal on üle 370 sportlase 14st Euroopa riigist.

Võistlused avab 17. juulil kell 16 Pärnumaa maavanem Toomas Kivimägi. Tervituseks saavad sõna Euroopa Metsandustöötajate Orienteerumismeistrivõistluste Rahvusvahelise Komitee (EFOL) president Leif Strömquist ja RMK nõukogu esimees Ülle Rajasalu.

Võistlused toimuvad individuaalarvestuses sprindis ja tavarajal, samuti korraldatakse teatevõistlused.  Parimad selgitatakse vanuseklasside kaupa. Eestis toimuvad võistlused teist korda 13. aastase vaheaja järel.

Lisaks jõukatsumistele orienteerumisradadel saavad osalejad tutvuda Eesti  metsanduse erinevate tahkudega, kuulata seminari ning osaleda ekskursioonil.

”Ilma orienteerumisoskuseta on inimene metsas abitu ja ainult teiste aidata. Samas seisus oleks ka Euroopa metsandus, kui puuduksid inimeste vahelised tihedad kontaktid” kinnitas RMK juhatuse esimees Ülo Viilup.

14. EFOL-i korraldajad on Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Eesti Metsaselts. Võistlusi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Järgmise aasta võistluste koht selgub 19. juulil toimuval komitee aastakoosolekul, kuna viimasel hetkel loobus võistluste korraldamisest Valgevene.

EFOL moodustati 1993. aastal ja samal aastal toimusid ka esimesed meistrivõistlused Lätis. Komitee peakorter asub Rootsis.

RMK on Metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.

Lisainfo:

Heiki Hepner
RMK arendusdirektori asetäitja/võistluste korralduskomitee liige
502 7325
heiki.hepner@rmk.ee

Elina Kink
RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja
511 0033
elina.kink@rmk.ee