12. mail toimub Tartus metsanduse visioonikonverents 11.05

Reedel, 12. mail kell 12.00 algab Tartu Ülikooli raamatukogus metsanduse visioonikonverents „Mets muutub ja muudab”. Konverents, mille avab keskkonnaminister Villu Reiljan, käsitleb pikemas perioodis toimuvaid muutusi metsasektoris.

„Uued tehnoloogiad esitavad metsakasvatajatele uusi väljakutseid.  Uued nõuded keskkonnakaitses on muutmas tänaseid arusaamu ja kujundamas homseid tõekspidamisi,” sõnas Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Erik Kosenkranius.

Konverentsi esimene ettekanne on Joensuu Ülikooli professorilt, Soome metsanduse tuleviku-uuringute projektijuhilt Anssi Niskanenilt. Tema ettekanne annab ülevaate Soome metsanduse arenguvisioonist ning tõmbab paralleele Eesti metsandusega. Linnar Viigi ettekanne  „Müüdid ja tegelikkus - tehnoloogia ning innovatsioon metsanduses” arutleb teemal, kuidas üldine majandusruumi ja tehnoloogia areng mõjutab metsanduses toimuvaid protsesse ning millist rolli etendavad infokandjad metsanduses täna ja homme.

Lisaks kahele pikemale põhiettekandele esinevad ettekannetega RMK arendusdirektor Andres Onemar, Eesti Metsatööstuliidu tegevdirektor Andres Talijärv ja Tartu Ülikooli õppejõud Rein Ahas.

Konverentsi täpsema programmi leiab RMK kodulehelt </pages.php3/01360301,2264>


Lisainfo:
Heiki Hepner
RMK konsultatsiooniosakonna juhataja
Telefon 502 7325