Alates tänasest saab internetis valida parimat loomafotot 21.09

Alates tänasest, 21. septembrist saab Riigimetsa Majandamise Keskuse veebilehel www.rmk.ee vaadata loomafotovõistluse “Vereta jaht” fotode väljapanekut ja valida enim meeldinud ülesvõte, mille tulemusena selgub publiku lemmik.

RMK ja Eesti Loodusmuuseumi eestvedamisel tänavu mai lõpus juba seitsmendat korda toimunud loomafotovõistlusest “Vereta jaht” võttis osa 26 fotograafi. Kolme päeva jooksul pildistasid parimad Eesti loodusfotograafid Nõva metsades loomi, linde ja putukaid, tänavuse fotojahi saaklooma ilvest kohata siiski ei õnnestunud.

Kolme “Vereta jahi” päeva jooksul tehtud fotodest sai iga autor välja valida kümme, neist valis žürii omakorda näitusele 38 fotot. Loomafotovõistluse parimate ülesvõtetega saab tutvuda internetilehel www.rmk.ee, “Vereta jahi” jooksul pildistatud fotod on alates tänasest üleval ka Amserv Auto esindussalongis aadressil Pärnu mnt 232. Loomafotovõistluse võidutööd kuulutatakse välja 20. oktoobril Eesti Loodusmuuseumis avataval näitusel. RMK koduleheküljel on igaühel võimalus kaasa aidata publiku lemmiku väljaselgitamisele.

Loomafotovõistlust “Vereta jaht” korraldatakse alates 1997. aastast. Hoolimata tõsiasjast, et tänavust saaklooma ilvest Nõva metsades kohata ei õnnestunud, võib “Vereta jahi” korraldaja, Eesti Loodusmuuseumi peazooloogi Tiit Hundi sõnul võistluse käigus saadud ülesvõtteid sirvides fotojahiga igati rahule jääda. “Näiteks oli seekord fotograafidel jahiõnne kohtuda saaki tagaajavate huntidega,” tõi ta näite “Vereta jahi” jooksul jäädvustatud hinnalistest kaadritest. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder ja karu.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb puidu müügiga, korraldab ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi. Samuti loob RMK oma puhkealadel võimalusi igaüheõiguse alusel metsa külastamiseks ning jagab loodushariduslikku teavet.
 
Lisainfo:
Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog, “Vereta jahi” korraldaja
telefon 506 7488

Silvia Rõigas, RMK reklaamijuht
telefon 628 1551, 506 9742
e-post silvia.roigas@rmk.ee
www.rmk.ee