Metsaistutustalgutele registreerus kokku ligi 8100 inimest 16.04

Eile lõpetas Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) kuu aega kestnud vabatahtlike registreerimise 1. mail algavatele üleriigilistele metsaistutustalgutele, kuhu kokku pani ennast kirja ligi 8100 vabatahtlikku ning 12 000 laulu- ja tantsupeolist. 1.-16. maini kestvate talgute käigus istutatakse üle Eesti kokku miljon puud.

RMK metsamajanduse turundusjuhi Ulvar Kaubi sõnul on talgute korraldajad väga rahul, et üleriigiline ettevõtmine leidis inimeste poolt nii sooja vastuvõtu ja registreerumine kulges väga aktiivselt. “Rahva poolehoidu metsaistutustalgutele näitab fakt, et juba esimestel registreerimispäevadel pani end vabatahtlikuna kirja tuhandeid inimesi,” märkis ta. “Täna võib täie kindlusega öelda, et metsaistutustalgud kujunevad üleriigiliseks oodatud suursündmuseks. Talgute avalöök antakse 1. mail Vardi metskonnas, millele järgneb simman Varbola linnuses.”

Kaubi sõnade kohaselt on kõik talgutega seotud ettevalmistused sujunud plaanipäraselt. Istutatakse peamiselt nelja-aastaseid kuusetaimi, samuti männi- ja kasetaimi. “Praegu käib metsaistutuseks valitud lankide ettevalmistamine,” lausus ta.

Kõik inimesed, kes on end talgutele registreerinud, peaksid metsa minnes selga panema sobivad riided, jalanõud oleks soovitav valida tugevad ja niiskuskindlad. Kogu informatsioon talgute kohta, sh kogunemiskohti puudutav jm praktiline teave on saadaval talgute lõpuni RMK koduleheküljel (aadressil www.rmk.ee).

“Kui keegi registreerunutest ei saa siiski mingil põhjusel talgutel osaleda, palume sellest kindlasti meile teada anda, et saaksime vabanenud kohtadele leida uued istutajad,” ütles Kaubi ja lisas, et istutamata ei jää kindlasti ükski planeeritud puu – selle eest seisavad RMK töötajad.

1.-16. maini kestvatel talgutel istutavad laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega Eesti metsadesse miljon puud. Metsaistutamisega rõhutatakse metsade tähtsust eestlaste jaoks, ühtlasi on see ka tantsu- ja laulupeoliste sõnum selle kohta, et tänavuaastase peo läbiv teema on “Las jääda ükski mets”. Ühisaktsioon tähistab ka Eesti astumist Euroopa Liitu.

Eesti on metsarikas maa, mille pindalast ligi pool on kaetud metsaga. Eestlaste 135-aastane laulu- ja tantsupeo tava kanti eelmisel aastal UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Metsatalgute käigus soovivad metsaomanikud ning laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega anda oma panuse Eesti loodusliku elukeskkonna säilimisele.

Lisainfo:
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht
tel 628 1521, 513 7042
e-post ulvar.kaubi@rmk.ee
www.rmk.ee