Riigimetsast osteti üle 4500 jõulukuuse 15.01

RMK eelmise aasta lõpul läbi viidud teavitamiskampaania tulemusena müüdi riigimetskondadest eraisikutele üle 4500 jõulukuuse. Kampaania eesmärk oli teavitada inimesi, et jõulukuuskede varumine metsast peab toimuma omanikuga kokkuleppel.

“Korraldasime lõppenud aastal esimest korda kampaania, eesmärgiga anda inimestele infot, kuidas igaüks võib endale seaduslikult riigimetsast jõulupuu tuua ning ühtlasi püüda seeläbi vähendada kuusevargusi,” ütles RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi. “Jõulukuuskede kasvatamisega ja hulgimüügiga RMK ei tegele, mistõttu pidasime oluliseks kuusesoovijaid õigetele radadele suunata, mitte jõulukuuskede müüginumbrit kasvatada.“ Kõige rohkem kuusesoovijaid oli suuremate linnade lähedastes metskondades.

Teadaolevalt raiuti riigimetsast ebaseaduslikult möödunud jõulude eel ligi 1400 kuuske. Suuremad kuusevargused pandi toime RMK Väätsa ja Märjamaa metskonnas (ebaseaduslikult raiutud kokku 400 kuuske) ning Pikknurme ja Roosa metskonnas (kokku 600 kuuske). Avastatud kuusevarguste suhtes on algatatud kriminaalasjad.

RMK kinkis jõuludeks lastekodudele ja paljudele riigiasutustele jõulukuused, teiste seas said jõulukuuse riigimetsast ka Vabariigi President, Riigikogu kantselei ning maavalitsused ja keskkonnateenistused.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus.

Lisainfo:
Ulvar Kaubi
RMK metsamajanduse turundusjuht
Telefon (0) 628 1521, 051 37 042
E-post ulvar.kaubi@rmk.ee
www.rmk.ee

 

Väliköök Padise vallas -
Eesti Parim Puitehitis 2011