Euroopa metsandustöötajate meistrivõistlused suusatamises 09.02

12. - 17. veebruarini 2001 korraldab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) Otepääl peetavaid 33. Euroopa metsandustöötajate suusatamismeistrivõistlused, kus osaleb ligi 800 võistlejat 18 Euroopa riigist, sealhulgas 160 eestlast.

Metsandustöötajate meistrivõistlused suusatamises on hübriid laskesuusatamisest ja murdmaasuusatamisest. Osaleda võivad metsandustöötajad, metsandusega seotud ettevõtjad, ametnikud, töölised ja nende perekonnaliikmed, metsatöötajate spordiklubide liikmed, metsandusõppeasutustes õppijad ja õppejõud ning erametsaomanikud.

Võistlused korraldatakse koostöös Eesti Suusaliiduga MK-etapiks ette valmistatud rajal. Individuaalvõistlustel suusatavad mehed kaks 5-kilomeetrist ning naised kaks 2,5-kilomeetrist ringi. Lasketiirus lastakse pärast esimest ringi 5 lasku ning vastavalt tulemusele saab minna kohe rajale või tuleb teha trahviringe. Teatedistantsi pikkuseks on meestel 4x10 km ja naistel 3x5 km. Arvestust peetakse 8 vanuseklassis.

Lisaks võistlustele tutvustatakse esmaspäeval ja teisipäeval külalistele Eesti metsandust, korraldatakse ekskursioone Lõuna-Eestis ning meelelahutuslikke üritusi. Kolmapäeval, 14. veebruaril kella 9-14 toimub ametlik treening koos laskmisega ning õhtul kell 18.30 võistluste pidulik avamine Otepää suusastaadionil. Neljapäeval ja reedel algavad võistlused kell 9.00, suusavõistluste võitjate autasustamine ja pidulik lõpetamine on reede, 16. veebruari õhtul kell 18.

Euroopa metsandustöötajad korraldavad suusatamismeistrivõistlusi igal aastal ühe Euroopa riigi suusakeskuses. Nii on võistlused varem toimunud näiteks Norras Lillehammeris ning 2002. aastal toimuvad need Austrias Ramsaus. Esimest korda peeti Euroopa metsandustöötajate suusatamismeistrivõistlusi juba 1968. aastal Saksamaal. Eestlased on võistlustel osalenud alates 1991. aastast ning riikide arvestuses pidevalt tugevamate seas püsinud.

Täiendav info:

Olavi Paide
avalike suhete juht
Tel: (0) 628 1551
olavi@riigimets.ee